Prva misa novog župnika mons. Marinka Miličevića

2022-09-04

U 23.nedjelju kroz godinu, misu je u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Švici vodio novi župnik mons. Marinko Miličević.

Marinko Miličević rođen je 1971. u Gradačcu, od oca Marka i majke Ruže r. Puškarić. Marinko je peto od sedmero djece. Osnovnu je školu završio u Tramošnici, a srednju u Bedekovčini. Od rane mladosti je osjećao da ga privlači duhovni poziv, a u ratnim godinama prepoznaje da ga Bog poziva da postane svećenik. Maturirao je na Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a diplomirao 2005. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Od 2006. godine djelovao je na Duhovnom stolu u Zagrebu u uredu za Pokrete i udruge. U rujnu 2008. došao je u Gospićko-senjsku biskupiju, u Gospiću je 21. prosinca 2008. zaređen za đakona i 29. lipnja 2009. za svećenika. U rujnu 2017.godine dekretom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića imenovan je generalnim vikarom Gospićko-senjske biskupije, a 2020. godine predstojnikom Kathetskog ureda Gospićko-senjske biskupije.

Našem novom župniku Marinku želimo mnogo radosti i zadovoljstva u našoj sredini te obilje Božjeg blagoslova u njegovim nastojanjima i djelovanju! 

Izvor: GSB